Bonsai celebri – GoshinRO..Pădurea Goshin („protector al spiritului” în japoneză) este un bonsai creat de John Y. Naka în anul 1948. Pădurea este alcătuită din unsprezece exemplare de ienupăr Foemina (Juniperus chinensis „Foemina”) la fel ca și numărul de nepoți ai lui Naka. În anul 1984, Naka a donat bonsaiul Fundației Naționale de Bonsai ale Statelor Unite ale Americii, iar de atunci și până în prezent este expus la US National Arboretum în Washington DC.

15-goshin2015
Goshin 2015

Până să ajungă la stadiul în care se află în prezent, bazele pădurii Goshin au fost puse în 1948 cu două exemplare de ienupăr lucrate în stilul Chokkan. În 1953 au urmat alți doi ienupări lucrați în același stil, bonsai pe care i-a folosit în timpul unei demonstrații la orele de botanică pe care le susținea. Abia în 1964, pădurea Goshin prinde formă, Naka punând la un loc cei patru ienupări, la care a adăugat alți trei, dezvoltând astfel o compoziție înaltă de circa 1,2 m. Sursa de inspirație a artistului a constituit-o o pădure de Cryptomeria japonica de lângă un altar din Japonia. De-a lungul anilor, Naka a fost nevoit să îmbunătățească vasul în care se afla pădurea pentru că lipsa drenării eficiente a apei a dus la pierderea unuia dintre ienupări (fiind înlocuit de mai multe ori). În această perioadă, Naka avea șapte nepoți, iar la insistențele colegilor de breaslă, pădurea de ienupări a fost botezată Goshin. Până în 1973 numărul nepoților a crescut la unsprezece, la fel și numărul copacilor în pădurea de bonsai.

goshin-colaj
1963-1964-1990

Compoziția a fost expusă la mijlocul lunii martie 1984 la Philadelphia Flower Show unde a fost vizionată de aprox. 250.000 de vizitatori, iar imediat după închiderea show-ului, Naka a donat opera sa Fundației Naționale de Bonsai. În prezent pădurea Goshin este expusă în pavilionul nord-american al Muzeului Național de Bonsai și Penjing de la US National Arboretum. De-a lungul anilor, Naka a revenit în mod frecvent la Washington pentru a lucra și supraveghea întreținerea bonsaiului său, iar în 1999 a creat un alt exemplar similar pe care l-a numit Goshin 2. John Y. Naka moare la Whittier (California) în 2004 la 89 de ani.

maxresdefault
US National Arboretum

Goshin a apărut în mod repetat pe coperțile revistelor de specialitate și este unul dintre cei mai ușor de recunoscut bonsai din lume. Mai multe materiale, imagini și video-uri găsiți aici.

goshin-by-john-naka-bonsai-forest-for-grandchildren-6
Foto: Sage Ross

*Sursă foto: bonsaiempire.com / Text inspirat din wikipedia.org și bonsaimpire.com


IT..Il bosco Goshin („protettore dello spirito” in giaponse) è un bonsai creato da John Y. Naka in 1948. Il bosco è formato da undici piante di ginepro „Foemina” (Juniperus chinensis „Foemina”) lo stesso numero come i nipoti di Naka. In 1984 Naka dona il suo bonsai alla Fondazione Nazionale di Bonsai degli Stati Uniti e adesso fa parte del Museo US National Arboretum a Washington DC.

I primi alberi del bosco Goshin sono stati lavorati in stile Chokkan nel 1948 e poi, nel 1953, altri due durante una dimostrazione ad un corso bonsai fatto da Naka. La prima forma della bosco prende vita nel 1964 quando Naka decide di mettere insieme le sue 4 piante aggiungendone altre tre. Nasce cosi la foresta Goshin, un insieme di bonsai di circa 1,2 metri. Negli anni Naka è stato costretto a perfezionare il sistema di drenaggio del vaso in cui erano collocati i ginepri in modo di far drenare bene l’acqua. Il sistema drenante carente ha causato la morte di una delle piante che poi è stata sostituita più volte. A questo tempo Naka aveva sette nipoti uguale al suo bonsai che contava sette ginepri, però arrivare nel 1973 il numero salì a undici.

Il suo bonsai è diventato famoso dopo l’edizione del 1984 dell Philadelphia Flower Show con più di 250 mila visitatori. Subito dopo Naka decide di donare la sua opera alla Fondazione Nazionale di Bonsai. Oggi, il bosco Goshin fa parte del padiglione nord-americano del Museo Nazionale di Bonsai & Penjing di Washington DC. John Y. Naka è morto a 89 anni in California nel 2004.

Reclame

Un gând despre &8222;Bonsai celebri – Goshin&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s