Bonsai celebri – Pinul YamakiRO..Pinul Yamaki Miyajima este unul dintre cele mai bine cunoscute exemplare de la Muzeul Național de Bonsai & Penjing din Washington DC, SUA. Acest bonsai a fost donat muzeului în 1976 de către Yamaki cu ocazia evenimentului American Bicentinnal.

IMG_6135

Pana sa ajungă la Muzeul Național de Bonsai & Penjing, pinul Yamaki făcea parte din colecția maestrului Masaru Yamaki din Hiroshima. Pe data de 5 august 1945, bombardierul american B29 a aruncat prima bomba atomică la doar câțiva kilometri de casa lui Yamaki. Explozia a fost atât de puternică încât a omorât instant 80 000 de oameni și a contribuit la moartea a altor peste 100 000. Surpinzător, dar familia Yamaki a supraviețuit catastrofei, la fel ca și mare parte din colecția sa de bonsai.

IMG_6130

Pinul Yamaki este un pin alb japonez (Pinus parvifolia) cu o vârstă de aprox. 390 de ani și era cel mai vechi exemplar din colecția sa. Până în anul 2001, povestea ce se ascundea în spatele acestui bonsai nu a fost cunoscută, dar odată cu sosirea a celor doi nepoți a lui Masaru în America, întregul mister a fost dezvăluit. Lucrul acesta a dus la creșterea popularității a acestui exemplar, transformându-l într-unul dintre cei mai ușor de recunoscut bonsai nu doar din muzeul din Washington DC, ci și din întreaga lume.

*Sursă foto: bonsaiempire.com / Text inspirat din wikipedia.org și bonsaimpire.com

1


IT..Il pino Yamaki Miyajima è un bonsai famoso che dal 1976 fa parte della collezione del Museo US National Arboretum di Washington DC. Però prima di arrivare in America, questo pino faceva parte dalla collezione privata di Masaru Yamaki di Hiroshima. Quando ha scoppiato la prima bomba atomica nel lontano 1945, il bonsai insieme alla famiglia Yamaki sono riusciti a sopravvivere. Il pino Yamaki è un pino bianco giapponese (Pinus parvifolia) con un’età di circa 390 anni. Fino nel 2001 nessuno sapeva che questo bonsai è sopravvissuto alla bomba atomica però quando i nipoti di Yamaki sono venuti in America per vedere la pianta hanno svelato il mistero che c’era dietro.

4677a

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s