Despre blog


De ce acest blog ?

thebonsaiofsev

Am hotărât să scriu acest blog pentru a împărtăși și cu ceilalți pasiunea mea pentru bonsai. Totodată, pe această cale pot primi sfaturi, aprecieri și chiar și critici, de ce nu, a muncii pe care o depun în a obține adevărate capodopere în miniatură.

De ce „thebonsaiofseb” și nu „Bonsaii lui Seb”?

Pur și simplu o chestiune de gust; mi-a plăcut cum sună în engleză chiar dacă suna la fel de bine și în română. Mult mai relevantă, însă, este calitatea articolelor ce vor fi redactate în limba română, iar unele și în limba italiană.

De ce articole în limba italiană?

Chiar dacă la început articolele publicate au fost scrise doar în română, m-am gândit că ar fi util și plăcut și pentru cititorii mei din Italia să înțeleagă ceea ce scriu. În principiu, articolele referitoare la tehnici bonsai sau cele despre esențe bonsai vor fi doar în limba română.

Este „thebonsaiofseb” unic ca și blog?

La fel cum și bonsaii diferă unul de celălalt, așa și acest blog se va deosebi prin originalitate și creativitate. Nu știu dacă va fi unic, dar cu siguranță va fi original.

Care sunt prioritățile acestuia?

Promovarea acestui hobby prin articole de bună calitate însoțite de fotografii relevante și ținerea la curent cu evenimentele din acest domeniu.

Cât de des vor fi publicate articole? Vor exista și postări video?

Nu va exista un număr exact de postări pe săptămână; acestea pot varia în funcție de sezonul de lucru al plantelor, de frecvența evenimentelor organizate și, bineînțeles, de timpul meu liber. Deocamdată, articolele vor fi însoțite de fotografii, iar postările video ar putea urma pe parcurs (tutoriale, evenimente etc) corelate eventual cu un canal pe Youtube.

De ce un blog și nu o simplă discuție pe un forum de specialitate?

Sunt înscris pe bonsaiclub.ro (site care are deseori probleme de funcționare), dar nu folosesc foarte mult acest mod de comunicare. Cred că ilustrarea unui astfel de hobby printr-un blog generează o imagine mult mai plăcută și mai practică, în același timp, despre ceea ce înseamnă bonsai cu adevarat.

Care sunt așteptările mele de la acest blog?

Dacă ar fi sa țintesc către un obiectiv pe termen lung, acela ar fi atragerea a cât mai multor persoane spre bonsai. Sper, totodată, ca pe această cale să cunosc și alte persoane pasionate de această artă orientală și împreună să răspândim puțin din cultura japoneză și în Romania.

Poate influența acest blog mentalitatea oamenilor din Romania?

Mi-ar face plăcere ca acest blog să atragă atenția celor care până acum nu au auzit de conceptul de bonsai și să ia acest blog ca pe un model; reacțiile voastre pozitive mi-ar confirma faptul că mesajul meu prin intermediul articolelor ajunge acolo unde trebuie. Cred că în momentul de față are loc o evadare a omului din mediul urban și asistăm la o întoarcere a acestuia față de natură; prin crearea de bonsai putem aduce natura mai aproape de noi.