Despre mine


Seriss foetida
Serissa imediat după schimbarea vasului

Salut,

Mă numesc Sebastian, am 29 de ani și de loc sunt de lângă Orșova, Mehedinți. De câțiva ani locuiesc în Italia, locul unde am reușit să dau curs pasiunii mele față de copăceii în miniatură. Colecția personală de pomișori am început-o undeva la sfârșitul lui 2011 – începutul lui 2012, iar în momentul de față numără peste 30 de plante, majoritatea aflate încă la stadiul de pre-bonsai.

Conform zicalei Orice început e greu, mărturisesc că și în cazul meu a fost destul de anevoios startul în această aventură a bonsailor. În primul rând pentru că am plecat de la început cu o specie de copac pe care nu o cunoșteam, aleasă doar pe baza unor criterii estetice: îmi plăcea forma încovoiată a trunchiului! Drept urmare, în circa jumătate de an, pomișorul a murit. Este vorba despre o Serissa foetida, cumpărată de la un supermarket la un preț simbolic, în preajma sărbătorilor de iarnă. Acest lucru, însă, nu m-a descurajat, ba din contră: am început să citesc mai mult despre bonsai, să îmi cumpăr propriile cărți, să particip la evenimente, și astfel, să cunosc persoane la fel de pasionate ca și mine. Am învățat pe parcurs să fac distincție între bonsaii de interior și cei de exterior, între bonsaii de fruct și cei de floare, între cei veșnic verzi și cei ce cu frunze căzătoare.

Serissa imediat după schimbarea vasului

Se zice că „un bonsai nu este niciodată gata” și ținând cont de acest motto, îmi doresc să învăț să îmi modelez bonsaii cât mai bine și să obțin exemplare demne de atenția tuturor. Iar acum vă invit să răsfoiți articolele de pe blog și să vă lăsați captivați de farmecul arborilor la scară redusă!